sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Sunnuntain suositus: Nihongo Navigator


Taas on Sunnuntain suosituksen aika! Sunnuntaisin (mikäli elämä ei yllätä) esittelen yhden (japanilaisen) podcastin/radio-ohjelman, tv-sarjan, blogin, sarjakuvan, sivuston tai muun vastaavan mediatuotteen, jonka olen kokenut hyödylliseksi ja/tai viihdyttäväksi.

Terveisiä Vantaalta! Joululomat on viimein lomailtu, äiteen pöperöt hyvästelty ja pölyisen hautakammion (ts. soluhuoneeni) rauha rikottu. Huomenna olisi paluu taas koulunpenkille, tällä kertaa  "Multimedian koostamisen ja ohjelmoinnin perusteet" -kurssin pariin. Mitä se sitten pitää sisällään, se onkin varsinainen jännitysyllätys!

Mutta siirtykäämme tämänkertaisen Sunnuntain suosituksen pariin! Pohjustukseksi kerrottakoon, että minulle on tullut viime aikoina tavaksi jemmailla kaikenlaisten tämän blogin intressien mukaisten sivustojen osoitteita Bloggerin luonnoksiin; tämänkertainen suositus on juuri tämänkaltainen "kirjanmerkki", jonka itse asiassa lisäsin aika hiljattain: Nihongo Navigator!


Nihongo Navigator on jo liki 20 vuotta Japanissa asuneen yhdysvaltalaismiehen blogi, joka on seilannut internetin aalloilla kesästä 2012 lähtien. Vaikka blogi ei ensinäkemältä ole mitenkään kummoinen, on siitä varmasti iloa erityisesti kanjien opiskelijoille: blogin suola, Kanji Kanban -teemaiset merkinnät, tarjoilevat nimittäin koko joukon autenttisia japanilaisia kylttejä ja merkkejä, joiden avulla voi opetella kanjeja niiden luonnollisesta kontekstista käsin. Kana-merkkejä treenailevia taas ilahduttanee Kana Kanban -sarja, jossa lukemisharjoituksena on kana-merkeillä kirjoitettuja kylttejä ja mainoksia.

Merkinnät tehdään nimenomaan opiskelun näkökulmasta, joten yhden uuden kuvan lisäksi lisäksi kustakin merkinnästä löytyy kuvan teksti erikseen kirjoitettuna (jotta merkitykset/lukutavat pystyisi nopeasti tarkistamaan rikaichanin/rikaikunin avulla) sekä kunkin kanjin Heisig ja Kanji in Context -kirjojen järjestysnumero. Silloin tällöin merkinnöissä on myös huomioita tai selityksiä liittyen kuvien sisältöön.

Ja vaikka kielikylpy ei kiinnostaisikaan, Nihongo Navigator tarjoaa mainos- ja kylttikuviensa myötä visuaalisesti mielenkiintoisen palan japanilaista kulttuuria, joten jo sinällään se on varmasti visiitin arvoinen!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti